***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Уволнения от ден първи – започна ли чистката в МВР и правосъдието? Христо Грозев: Руските агенти използват ново оръжие

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 април   

 

Поредна вълнà от принуждение против дами. 

Шофьор атакува жена, наскърбява я с неприлични думи, след което чупи страничните огледала на автомобила ѝ. Хулиганските дейности са осъществени в Пловдив. Потърпевшата е съумяла да снима случката.

***

Пореден случай на домашно принуждение е регистриран в област Стара Загора, сочи бюлетинът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Вчера вечерта, към 20.30 часа, в Районното ръководство на полицията в Казанлък е получен сигнал от 25-годишна жена, че е била ударена на улица в града.

***

Задържаха 48-годишния мъж, пребил 42-годишната си брачна половинка в Перник, оповестиха от полицията.

На 9 април е получен сигнал от дамата за нанесен побой от мъжа.

Той е напуснал дома и се е укрил.

***

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са назначени трима заместник-министри, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

***

Разследващият публицист Христо Грозев разкри в ефира на Нова телевизия, че съветски сътрудници употребяват ново оръжие, което посредством тон може да приспи цялостен град.

„ Редица американски дипломати се оплакват от идентични признаци, оказа се, че група съветски шпиони са били на едно място с тях и най-вероятно се съумели да миниатюризират въпросното оръжие и да го употребяват. Вълните на това оръжие предизвиква синдрома на Минор. Това е неврологично заболяване, което нарушава способността за бранене на равновесие, за централизация “, изясни той. 

***

Депутатите утвърдиха великденската добавка от 100 лева за хората с пенсия под линията на беднотия.

***

2009 година междинната пенсия е 288 лева, а в края на ръководството на ГЕРБ стига до 382 лева 2020 година - всичко това за 11 години. 2023 година към този момент е 788 лева, а с нарастването за 2024 година става 833 лева Това се назовава непрекъснато повишаване на приходите на пенсионерите. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Пеков на брифинг пред медиите.

***

„ Не съм гледал социологическите изследвания за изборите. 

Мисля, че на доста хора, които видяха по какъв начин са се възползвали сътрудниците от властта, това е повлияло. 

Не се интересувам от другите партии “. 

***

8 пункта разлика сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на идните предварителни парламентарни избори. Това демонстрира национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1046 души над 18 година сред 30 март – 07 април, посредством пряко-лично изявление и онлайн анкета.

***

Вчера Русия удари още веднъж Украйна с безчовечен офанзиви против нейния народ и сериозна инфраструктура.

„ Само думите няма да спрат съветския президент Владимир Путин. Трябва да предоставим повече военна поддръжка. Днес писах на министрите на външните работи и на защитата на Европейски Съюз преди FAC на 22 април. Трябва да ускорим и разтеглим военната си поддръжка за Украйна. Това написа в X в четвъртък ръководителят на външната политика на Европейския съюз (ЕС) Жозеп Борел. 

***

Аржентинското правораздаване упрекна Иран за атентатите в Буенос Айрес през 1992 година и 1994 година, осъществени против еврейската общественост, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според правораздаването нападенията против посолството на Еврейската страна през 1992 година и против еврейски център в Буенос Айрес през 1994 година е било поръчано от Ислямската република. Това решение беше несъмнено като историческо от локалната еврейска общественост.

Решението е на Федералната касационна наказателна камара. В него също така ливанското шиитско придвижване „ Хизбула " се дефинира като причинител на офанзивите. В решението Иран е разгласен за „ терористична страна ", а атентатът против еврейския център е наименуван „ закононарушение против човечеството ".

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР